Meghalt Hódmezővásárhely polgármestere

2017. november 20., 12:26

Szerző:

Életének 73. évében elhunyt Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Almási István Eleken született 1944. július 12-én. Előbb pedagógusként dolgozott, 1976-tól -től a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központ, később a Németh László Városi Könyvtárat vezette.

Almási István
Fotó: hodmezovasarahely.hu

Zenészként a Molnár Dixieland Zenekarnak tagja, a Promenad Dixieland Zenekarnak alapítója és vezetője volt, előadóként és könyvtárosként aktív szerepet vállalt a közéletben is.  

A Kereszténydemokrata Néppárt tagja, 2003-tól 2016-ig a hódmezővásárhelyi szervezet elnöke.1994-ben választották Hódmezővásárhelyen önkormányzati képviselőnek, 2000-től alpolgármesterként, 2012-től polgármesterként dolgozott a városért.

Munkáját számos díjjal ismerték el, 2010-ben a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Almási Istvánnak.

Almási Istvánt a hódmezővásárhelyi önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.