Meggyilkolták a lányt, két nappal később az ózdi tanár már a vízbefulladás szó helyesírását gyakoroltatta a diákokkal

2017. szeptember 9. 11:33 - szerző: Ágoston Zoltán

Pedig három éven át tanította az áldozatot is.

Rendkívüli érzéketlenségre valló házi feladattal sikerült meglepnie a diákokat egy tanárnak abban az ózdi gimnáziumban, amelybe a nemrég meggyilkolt 17 éves borsodnádasi lány is járt – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából.


A lány eltűnéséről a múlt vasárnap tett bejelentést az apja, ami után nem sokkal a meztelen holttestet egy vízaknában megtalálták. Kiderült, hogy a lány gyilkosság áldozata lett, ami miatt egy 20 éves fiút hétfőn gyanúsítottként őrizetbe is vettek. Két nappal később a tanár jóvoltából az osztálytársainak már a „vízbefulladás”, az „elsőfokú ítélet”, az „élet-halál harc”és az „örökkön-örökké” kifejezés helyesírásának kellett utánanézniük az erről szóló házi feladatban. A tanár három éven át tanította a borsodnádasdi lányt is.

Az RTL Klubnak nem sikerült elérnie az ózdi gimnázium igazgatóját, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke viszont úgy nyilatkozott, hogy a tanár nem vette figyelembe a hatásokat, amelyek a diákokat érték, és ez „veszélyes specifikumként jelentkezett” náluk és a szülőknél is.

Magának a házi feladatnak a hírét egy háborgó szülő repítette világgá a Facebookon. Ő most többedmagával aláírást gyűjt az ügyben.