Megdöbbentő, de meleg víz híján fürdeni sem tudott a beteg, akit háromszor műtöttek Pécsen

2018. január 2., 18:53

Szerző:

Újabb döbbenetes történetnek adott nyilvánosságot a Kórházi Sztorik néven indított nyilvános Facebook-oldal. A bejegyzés szerint Pécsen az akut szájsebészeti problémával küzdő fiatalembert először elküldték az állandó lakcíme szerinti budapesti intézménybe, és amikor kiderült, hogy mégis sürgősségi ellátásra kényszerül a városban, a három, mélyaltatásban elvégzett műtét alatt sem volt módja a tisztálkodásra.

 „Majdnem meghaltam, állkapoccsonthártya-gyulladásom volt. Az összes alsó fogamat elvesztettem. DE EZEN A HÉTEN SEMMILYEN MOSDÁSI, FÜRDÉSI LEHETŐSÉGEM NEM VOLT MELEG VÍZ HIÁNY MIATT!

Popsikendőkkel kellett magam tisztán tartani.

Csak a vizsgalóban-műtőben volt meleg víz, valami szivattyúfélére hivatkoztak, merthogy nincs rá pénz” – hangzik a háborgó Facebook-bejegyzés. A posztban nincs pontos információ, mely intézményről van szó, ám kizárásos alapon a Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinikája jöhet számításba.

Az esetet, és sok-sok hasonló ügyet bemutató Kórházi Sztorik csapata hangsúlyozza, nem az egyes intézmények befeketítése a céljuk, nem panaszgyűjtő oldalról van szó, csak szeretnék ösztönözni, hogy a magyar egészségügyi ellátás betegbarát, humánus irányba fejlődjön.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.