Még nem kell börtönbe vonulnia Geréb Ágnesnek

2018. március 5., 16:24

Szerző:

Geréb Ágnesnek mégsem kell március 6-án börtönbe vonulnia – jelentette be a szülésznő sajtósa. Az Indexen jelent meg a közlemény, amely szerint az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról határozott a köztársaság elnök döntéséig a szülésznő kegyelmi kérvényének az ügyében. Az Áder Jánosnak írt levelében Geréb Ágnes ugyanis kérvényezte, hogy a kérelme elbírálásáig ne kelljen börtönbe vonulnia. Ennek adott most helyt a minisztérium.

Mint ismert, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától Geréb Ágnest két tragikus kimenetelű otthonszülési eset ügyében. Egy 2003-as ikerszületésnél a második kisbaba világrajövetelekor komplikációk léptek fel, s a baba néhány percig oxigénhiányos állapotba került. Ez vezetett a születése során szerzett maradandó fogyatékosságához. A második eset 2007-ben történt, akkor a baba a szülőcsatornába érve az édesanya medencecsontjában elakadt, kiszabadítására Geréb Ágnes speciális műfogásokat alkalmazott, sikertelenül, az újszülött életét vesztette.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.