Még a hétvége előtt egy újabb jó hír Mészáros Lőrincnek: cége üzemeltetheti Kaposvár állami pénzen épülő kempingjét

2018. július 20., 09:22

Szerző:

A Balatontourist Camping Kft. üzemeltetheti majd Kaposvár népszerű kirándulóhelyén, a Deseda tónál épülő kempinget - írja az MTI-re hivatkozva az Index.

A közgyűléstől tíz évre adta kapta bérbe a négycsillagos létesítményt a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég. A szavazásnál nem volt kérdés, egyhangú volt, mivel más cég nem is indult a pályázaton.

Mészárosnak szerencsére másra nem kell költenie, Kaposvár fideszes polgármestere, Szita Károly nemrég jelentette be, hogy a város közel 3 milliárd forintot költ a Deseda tó környékének megújítására, ebben a keretben van az a 2,4 milliárd forintos tétel, amiből a kempinget megépítik.

Mészáros cégének bérleti díjat kell majd fizetnie, ami az első három évben a nettó bevétel minimum 6 százaléka, de legalább 4 millió forint, majd a nettó árbevétel minimum 8 százalékát, de legalább 6 millió forintot.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.