Mától jogunk van tudni, mire szórták el a tao-pénzeket

2017. október 25., 11:57

Szerző:

Helybenhagyták a másodfokú ítéletet, így ki kell szolgáltatni a tao-felajánlásokkal kapcsolatos adatokat – értesült az ATV Híradója a Kúria szerda délelőtti ítéletéről.

Mint ismeretes, a Transparency International perelte be a sportágak szakszövetségeit, illetve a nemzetgazdasági és az emberi erőforrások minisztériumait, hogy hozzák nyilvánosságra az adatokat, mely csapatok kaptak mely cégektől és pontosan mekkora tao-felajánlásokat.

A Kúria ítélete szerint a 2011 és 2016 közötti adatokat kell nyilvánosságra hozni, így még a választások előtt kiderülhetnek a részletek.

A Demokratikus Koalíció korábban többször is szót emelt a tao-támogatások ügyében. Legutóbb szeptember végén másodfokon is pert nyertek a Mezőkövesd Zsóry FC ellen. Mint kiderült, a felcsúti Puskás Akadémia után a Mezőkövesd kapta a legtöbb tao-támogatást, több mint négymilliárd forintot. Eddig 13 alkalommal döntött úgy bíróság, hogy a tao-támogatások közpénznek minősülnek, vagyis mindenkinek joga van tudni, mire költötték azokat.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.