Marton László elhagyja a Vígszínházat is a zaklatási botrány miatt

2017. október 21., 08:22

Szerző:

Távozik  Vígszínházból Marton László főrendező, akit Sárosdi Lilla színésznő vádolt meg csütörtökön a nyilvánosság előtt név szerint is azzal, hogy húsz évvel ezelőtt egy kocsiban a „Puszild meg!” felszólítással megmutatta neki a péniszét. Az erről szóló levelet a Vígszínház pénteken éjfélkor hozta nyilvánosságra. Marton László ugyanúgy fenntartja, hogy valótlan állításról van szó, mint abban a levélben, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek küldött, hogy a vizsgálat lezárultáig felfüggessze az oktatói tevékenységét. 

Marton László és Eszenyi Enikő
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Levele így hangzik:

„Tisztelt Igazgató Asszony, kedves Enikő!

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.

Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.

Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését.

Tisztelettel,

Marton László”

A Vígszínház elfogadta Marton László lemondását. A teátrum korábban csak egy szűkszavú, semmitmondó  közleményt adott ki az ügyben arról, hogy minden támadást elítél a méltóság, a becsület és a szabadság ellen, aztán Eszenyi Enikő igazgató a zoom.hu-nak elárulta, hogy már beszélt a főrendezővel. Marton László jövőre ünnepelte volna az 50. évét a Vígszínház tagjaként.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.