Markolós fejbevágás után oszlattak a Ligetben

2017. március 6. 11:55

Ismét balhé volt a Városligetben: hajnalban egy markoló vágott fejbe a kanalával egy Ligetvédőt, akit kórházba kellett szállítani. Ahogy az a Ligetvédők Facebook-posztjából kiderül, hajnalban egy munkagép érkezett a Városligetbe, amit megpróbáltak feltartóztatni. A vezetője azonbn nem állt meg, egyiküket fejen találta a a markoló kanala. Őt kórházba vitték, ahonnan a vizsgálat után saját felelőségére távozott. A gépkezelő az eset után a gépet hátrahagyva elmenekült a helyszínről, a rendőrség keresi. A markolót elfoglalták az aktivisták.


Videó: Kökényesi Gábor 


Az eset után sok rendőr érkezett a helyszínre, némi patthelyzet után intézkedtek. Felszabadították a megszállt markolót, a tiltakozókat kivitték a területről, mindenkit igazoltattak. Egy embert előállítottak – éppen azt a fiatalembert, akit hajnalban fejbe vert a markoló – mivel nem volt nála személyi igazolvány, nem tudta magát igazolni a helyszínen.

A rendőrök egyébként a munkagép vezetőjét beazonosították és meghallgatják. A rendőrség közlekedésrendészeti főosztálya feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja a történteket.

A Ligetvédők videója a hajnali esetről: