Márki-Zay Péter: Orbán Viktor is egy Soros-ügynök a definíció szerint

2018. július 24., 08:54

Szerző:

Hódmezővásárhely független polgármestere vasárnapi a Facebookon ült kamera elé beszámolni az elmúlt két hetéről, és ejtett szót arról az interjúról is, amelyben a választókörzet országgyűlési képviselője, Lázár János adott Vásárhely 24 portálnak. A volt Miniszterelnökséget vezető miniszter ebben azzal főleg azzal vádolta Márki-Zay Pétert, hogy nincsenek  elképzelései Hódmezővásárhely fejlesztéséről, csak „kisszerű, hónaljszagú” veszekedésekbe merül arról, hogyan nézzen ki a csúszda a városi strandon, és hova kerüljön az új városi könyvtár.

Márki-Zay Péter erre úgy reagált, sajnálja, hogy Lázár János lefitymálja a hódmezővásárhelyieket érdeklő ügyeket, amilyen a könyvtár, a strand vagy éppenséggel a rendkívül elhanyagolt Kása-erdő és a minőségi otthoncsere-program ügye. Szerinte a fideszes politikus egyszerűen hazudik.

– Én pusztán két videót tettem közzé. A legbosszantóbb neki az volt, hogy kijelentette, nem kapott semmiféle javaslatot Hódmezővásárhely fejlesztéséről, miközben az első személyes találkozónkon éppen erről beszélgettünk, és ez még a sajtótájékoztatón is elhangzott. Tehát ennél nyilvánvalóbb hazugsággal nem is állhatott volna elő 

– jegyezte meg a polgármester, hozzáfűzve, Lázár Jánost majdnem minden állítását a saját korábbi kijelentéseivel. Ez végtelen kincsesbánya annak, aki egyszer majd Lázár János ellen akar kampányolni – jegyezte meg pikírten. (Nemrég hosszú Facebook-posztban szembesítette a fideszes politikust a a saját korábbi kijelentéseivel.)

– Azt állítja, hogy ő megkérdezte tőlem, hogy mi a terv, és én erre nem tudtam válaszolni. Önök, akik valamelyest most már ismernek, most már el tudják képzelni azt a helyzetet, hogy Lázár János kérdez valamit, és én nem tudok válaszolni. Véletlenül Lázár János ugyanígy emlékezett a Botka Lászlóval történő találkozójára is. Azt mondta, hogy Botka László csak hebegett, amikor megkérdezték, mi a terv. Az a baj, hogy amikor valakinek annyira szegény a fantáziája, hogy még hazudni is csak ugyanazt tudja különböző emberekkel kapcsolatban, az nem csak a politikai leépülésnek a jele

– vágott vissza a polgármester. Emlékeztetett arra is, hogy bár Lázár János először úgy nyilatkozott, hogy semmilyen ötletet nem hallott Hódmezővásárhely jövőjéről, most már csak írásbeli fejlesztési elképzeléseket hiányol. Ezeket az igényeit nagyon szívesen ki fogjuk elégíteni a jövőben. A város stratégiai terveit aktualizálni fogjuk. Ez hosszú munka lesz, a tervek nem ezen a nyáron fognak elkészülni – jelezte.

Márki-Zay Péter a videóban kitér arra a feljelentésre is, amelyet áprilisban tettek ellene tiltott kampányfinanszírozás gyanúja miatt. Ezt a feljelentéssel Szabó Bálint aktivista fordult a rendőrséghez, aki szerint a február 25-i időközi polgármester-választáson győztes Márki-Zay Péter kaphatott valamennyit abból a 800 millió forintból, amellyel K’Art Építész Stúdió Kft. károsította meg az alvállalkozóit. Az Átlátszó májusban írta meg, hogy a feljelentést a rendőrség átadta a Állami Számvevőszéknek, amely aztán elutasította, Márki-Zay Péter pedig most csak annyit jegyez meg róla, a kampányát magánszemélyek adományaiból finanszírozta, ugyanúgy, ahogyan a Fidesz is jutott támogatáshoz Soros Györgytől és máshonnan is, amikor a kommunizmus, az akkori egypártrendszer küzdött. Most, amikor a kommunisták örökségébe a Fidesz lépett, a kormánypártnak fáj, hogy az ő örökségébe lépő civil szerveződések ugyanúgy kaphattak pénzt Soros Györgytől, mint ő kapott annakidején.

– Ha úgy tetszik, Orbán Viktor is egy Soros-ügynök a definíció szerint, és Lázár János is lehetne az, hiszen hatvanmillió forintot kapott az általam egyébként nagyra becsült integrációs programjához Hódmezővásárhelyen

– mondta erről.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.