Márki-Zay Péter most tényleg nagyon kiakadt Gulyás Gergelyre és megbízottjára, miután indoklás nélkül elutasították kérelmét

Nem engedi a kormány, hogy Hódmezővásárhely üres lakásokat adjon bérbe rászorulóknak, ezért a független polgármester Lázár János és a fideszesek segítségét kéri.

2018. szeptember 1., 07:08

Szerző:

„Mély megrendüléssel kaptam meg Gyopáros Alpár (Gulyás Gergely munkatársa) válaszát megismételt kérésünkre, melyben logikus és ésszerű magyarázat nélkül elutasította, hogy a belvárosban még ÉVEKIG ÜRESEN ÁLLÓ lakásainkat segítségül kiadhassuk a hazaköltöző vagy Vásárhelyen maradni szándékozó családoknak, ha már a FENNTARTÁS költségei (közös költség, energia, takarítás) az adófizetőket terhelik” – írta a Facebook-oldalán Marki-Zay Péter.

A független hódmezővásárhelyi polgármester közzé is tette a miniszterelnökségi válaszlevelet, melyben „bár Lázár János ezt számomra személyes megbeszélésünk alkalmával határozottan tagadta, itt ismét az épület ELBONTÁSA szerepel a program végső céljaként”. Márki-Zay szerint ezt is érdemes lenne tisztázni, ahogyan azt is, miért történik mindez. A polgármester arra kérte a fideszes önkormányzati képviselőket, ahogyan a Hódmezővásárhely képviseletéért felelős Lázár Jánost is, hogy járjanak közben a lakásra váró, saját lakásvásárlásra anyagi okokból nem képes családok érdekében.

„Küzdelmünket a város érdekében folytatjuk, ehhez a közgyűlés mellett a lakosság támogatását is kérem” – írta az elkeseredett bejegyzés végére.

Márki-Zay egyébként az e héten megjelent 168 Óra hetilapban beszélt nekünk a város ellen folyó, a személye miatt indult hadjáratról, s arról, hogy a februárban megválasztott minden szándéka ellenére a 44 ezer lakosú várost is bünteti a Fidesz azért, mert nem a kormányoldal jelöltjére voksolt a többség. A polgármester nemcsak a fent említett otthoncsere programot említette, amely révén 31 lakás került az önkormányzat tulajdonába, ám ezek még mindig üresen állnak, de más példákat is hozott arra:

hogyan áll bosszút a Fidesz a városon.

Nem adja fel, nemcsak akkor indulna, ha Lázár János a korábbi fenyegetéseket beváltva időközi választást erőszakolni ki Hódmezővásárhelyen, de a jövő évi önkormányzati választáson is mindenképpen megméretteti magát. Még akkor is, ha a Fidesz a létező minden eszközzel próbálja elhasználni.

A beszélgetés hamarosan olvasható lesz a 168 Óra Online-on.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.