Márki-Zay Péter: Lázár János ismét elárult valakit, akinek korábban lelkesen kereste a kegyeit

2018. február 7., 11:06

Szerző:

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke és mások sorozatos becsületsértő állításai miatt feljelentésre készül Márki-Zay Péter városi független polgármester-jelölt – derül ki a politikus keddi Facebook-posztjából.  

Márki-Zay Péternek az nem tetszik, hogy a Fidesz-KDNP helyi vezetése rászállt a plakátjai miatt, és azzal vádolja, hogy Simicska Lajos támogatja. Szerinte ez nem igaz, mindössze arról van szó, hogy az oligarcha érdekeltségébe tartozó plakátcég, a Publimont Kft. az egyedüli, amely nem utasította el az ő megkeresését.

„Ha Orbán Viktor 2015-ben nem veszett volna össze addigi legjobb barátjával, rendszere már nyomokban sem tartalmazna sajtószabadságot”

– jegyzi meg, hozzáfűzve, ez a maradék sajtószabadság láthatóan zavarja a Fidesz-KDNP vásárhelyi vezetőit, akik elutasítanak minden vitát, és nem véletlen, hogy ő nem kap megszólalási lehetőséget a helyi tévében és rádióban. Egy oldalvágást elenged Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felé is, aki volt polgármesterként máig Hódmezővásárhely megkérdőjelezhetetlen hatalmú urának számít. „Lázár János ismét elárult valakit, akinek korábban lelkesen kereste a kegyeit” – utal Simicska Lajosra. 

Hódmezővásárhelyen február 25-én tartanak időközi polgármestere-választást Almási István halála miatt. Ezen a Fidesz színeiben Hegedűs Zoltán alpolgármester indul, Márki Zay Péter pedig teljes ellenzéki támogatással a háta mögött méreti meg magát az április 8-i országgyűlési választások szintfelmérőjének tartott versenyben. Az ezt felvezető kampányról ebben a kiváló riportunkban írtunk részletesen.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.