Márki-Zay Péter egyértelműsítette: a Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz, a civil társadalom ellen szól

2018. június 4., 07:46

Szerző:

„A Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz, a civil társadalom ellen szól. Segítenünk kellene ezeknek az embereknek, nem pedig gyűlöletkampányt vezetni azok ellen, akiknek más bőrszínük van” – nyilatkozta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a The Guardiannak, amely arról írt bővebb beszámolót, hogy a héten kezdődik a Stop Soros-törvény vitája a parlamentben.

A cikk egyébként egy röszkei tudósítás alapján elég alaposan elemzi az alaptörvény hetedik módosítására, valamint az úgynevezett migrációs és civil törvények módosítására irányuló, összefoglalóan Stop Sorosnak nevezett törvényjavaslatot. A csomagot a 168 Óra is részletesen elemezte – már akkor megírtuk, hogy az alaptörvény hetedik módosításával az Orbán-kormány gyakorlatilag alkotmányellenesség tenné a menekültek bárminemű befogadását Magyarországra –, de beszámoltunk arról is, hogy emberi jogi szakemberek is készítettek állásfoglalást arról, miféle alapjogi korlátozásokhoz, valamint jogcsorbításhoz és megfélemlítéshez vezet majd, hogy a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többséggel simán átveri a Házon a Stop Sorost.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.