Márki-Zay Péter csúnyán kettétépte a Jobbikot

2018. február 13., 17:19

Szerző:

A Vásárhely24 információi szerint Szabó Pál, a Jobbik egyik önkormányzati képviselője kilép a pártból, függetlenként folytatja tovább politikai pályafutását. a portál úgy tudja, a képviselő már írásban be is nyújtotta kilépési nyilatkozatát, de a február 25-i időközi polgármester-választás előtt ezt nem szerette volna nyilvánosságra hozni. Megkérdezték Szabó Pált, aki annyit mondott, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket, majd letette telefonját.

A lap értesülése szerint Szabó Pál és több párttag, illetve szimpatizáns nem tudja elfogadni a „szerencselovag” Márki-Zay Pétert, valamint vállalhatatlannak tartják, hogy Gyurcsánnyal és más baloldali pártokkal összefogva kell támogatniuk egy „független” jelöltet.

Kovács Sándor, aki 2010-ben önkormányzati képviselőjelöltként, majd 2012-ben, az időközi polgármester-választáson a Jobbik színeiben indult, egyik Facebook bejegyzésében azt írta Márki-Zayról: „Miért kell hirdetni a függetlenséget, hogyha alapvetően minden egyes liberális és kommunista párt beáll mögé? Természetesen a Jobbikot is beleértve, amely lassan a lehető legrosszabb kategória, mondjuk:

radikálisan kommunista-liberális szemléletű.

Szóval ennek ugyanolyan megélhetési politikus íze van.”

Úgy tudni, hogy a helyi Jobbik alapszervezet szakadás előtt áll. Ha Szabó kilép a Jobbikból, a pártnak csupán egy képviselője marad a közgyűlésben, Molnár Lászlóné.

Szabó Pál
Fotó: Hódmezővásárhelyi Jobbik

A helyi baloldal is megosztott. Hernádi Gyula hibának tartja, hogy a baloldal nem képviselteti magát önállóan, ehelyett „érdekházasságot” köt a Jobbikkal. Hernádi függetlenként indul a polgármester-választáson, ezért kizárták az MSZP-ből. Utóbbi nem zavarta túlságosan Szanyi Tibort, a párt EP-képviselőjét, aki kiállt Hernádi mellett.