Márki-Zay csapata is előállt 53 esélyes ellenzéki jelölttel

2018. március 21., 16:55

Szerző:

A választás közeledtével sorra jelenek meg a listák az egyéni választókerületekben a fideszes jelölt legyőzésére esélyes ellenzékiekkel. Legutóbb a V18 csoport állt elő a maga listájával, ami szerint 25 körzetben ellenzéki megegyezés nélkül is verhető a Fidesz, 40-ben pedig ehhez koordinált indulás, ellenzéki megállapodás szükséges. Most a Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! nevű projektek Márki-Zay Péterrel, Bod Péter Ákossal, Elek Istvánnal és Lányi Andrással tartottak közös sajtótájékoztatót, ahol bemutattak 53 esélyest.

Az esélyesnek tartott jelöltek megoszlása pártok szerint:

  • Jobbik: 23,
  • MSZP-Párbeszéd: 16 ,
  • DK: 7,
  • LMP: 5,
  • független: 2 (Mellár Tamás és Kész Zoltán)

Budapest teljes mértékben baloldali fellegvár a lista szerint, a fővárosban jobbikos jelöltnek nincs esélye győzni. Ez a lista sem tekinthető véglegesnek, például Csepelen például nem találtak esélyes jelöltet, ahol pedig az Együtt színeiben politizáló Szabó Szabolcs négy éve legyőzte Németh Szilárdot. Igaz, akkor teljes baloldali összefogásvolt mögötte, most pedig az MSZP a körzetben elindítja Bangóné Borbély Ildikót, így valóban megoszlanak az ellenzéki szavazatok. Hódmezővásárhelyen viszont Lázár János ellenében esélyesnek tartják a jobbikos Kiss Attilát. Persze Márki-Zay Péter győzelmére sem fogadtak volna sokan a városban az időközi polgármesterválasztás előtt.

A lista a jelöltekkel a Rendszerváltás2018 honlapján böngészhető.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.