Prostitúcióra kényszerítés miatt elfogták Marian Cozma tavaly kiszabadult gyilkosát

2019. november 18., 11:24

Szerző:

Prostitúcióra kényszerítés miatt elfogták Marian Cozma román kézilabdázó egyik gyilkosát - írja a Blikk. Az enyingi S. I. három társával kényszerített prostitúcióra egy lányt, akitől a bevétel jelentős részét elvette.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves S. I. enyingi lakos ellen. A férfi a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte - olvasható a police.hu-n.

Sz. I.-t, a veszprémi Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és négy év öt hónappal hamarabb kiengedték feltételesen. Bár a mostani ügyben a férfi S. I.-ként szerepel, megbízható forrásból úgy tudjuk, Sztojka Ivánról van szó, aki időközben nevet változtatott. Ha ebben az ügyben jogerősen elítélik, akkor a feltételesen elengedett négy és fél évet is le kell ülnie. 

A férfit tavaly júliusban engedték ki a börtönből. 

Fotó: police.hu

A rendőrök S. I. és társai elfogására 2019. november 13-án hajnalra bűnügyi akciót szerveztek, amelyben valamennyiüket intézkedés alá vonták. Az otthonaikban megtartott kutatásokon a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. Az enyingi férfit elfogását követően előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság november 15-én elrendelte letartóztatását.

A KR NNI székesfehérvári nyomozói bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfi társait is, akik az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.