Már diákokat hívnak nézőnek, de így sem érdekelt senkit Orbán Viktor kedvenc klubjának a meccse

2018. augusztus 19., 20:56

Szerző:

Az Index kajánkodik azon, hogy miközben az MTI 400-at írt nézőszámként a felcsúti Puskás Akadémia és a Kisvárda szombati mérkőzéséről szóló hírben, a Városok, stadionok, kocsmák Facebook-oldalon megjelent fotók tanúsága szerint a Pancho Aréna valójában kongott az ürességtől, talán ha 60 ember ült a lelátókon.

 

Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc klubjának a mérkőzésére annak ellenére mentek el ilyen bántóan kevesen – az Index megjegyzése szerint egy ballagáson többen jelennek meg – hogy a nézőszámot kozmetikázandó a Puskás Akadémia már diákokat ültetne a lelátókra, és százezres ajándékok ígéretével csábítja az iskolákat. Egyébként igazi NER-rangadó volt a szombati, az NB I-ben tökutolsó Kisvárda – Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszter klubja – utazott el Felcsútra  az utolsó előtti, a 11. helyen álló Puskás Akadémiával, amely Mészáros Lőrincé, a nemzet milliárdos gázszerelőjéé. 1:1-et játszottak. És miközben a klubokhoz az MLSZ közlése szerint eddig 228,6 milliárd forint áramlott tao formájában 2011 óta, az Emmi az állítása szerint azt sem tudja, hány stadion épült Magyarországon az elmúlt nyolc év alatt. A Kisvárdáét például nemrég adták át, az eredetileg tervezett 120 millió helyett 2,5 milliárdba került.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.