Már az ENSZ „migránscsomagjával" riogat a kormányoldal, kétségbeesetten hoznák vissza magukat a menekültellenes kampánybuktájukból

Egy publicisztikába kapaszkodva, azt hazug módon félremagyarázva, egy tagállamok számára kötelezettséget sem jelentő nyilatkozattól „óvja" Magyarországot a Fidesz.

2018. január 28., 13:47

Szerző:

A Fidesz és a KDNP elutasítja az ENSZ migránscsomagját – jelentette be Puskás Imre vasárnapi sajtótájékoztatóján. A kormánypárt szóvivője hangsúlyozta, ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, akkor az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kap világszerte, és a nemzetközi jogon át ráerőltetnék az országokra ezeket a migránsbarát javaslatokat.

Puskás Imre Fidesz-szóvivőt kiállították vasárnap délelőtt

A fidesz.hu tudósítása szerint Puskás olyanokat mondott: a javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni. Szerinte ezek közül az évi egymillió migráns „behozatalát", a családegyesítés segítését, azt, hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, hogy adjanak segélyt a migránsokat, és szüntessék meg a nemzeti határok védelmét – mind tartalmazza az ENSZ csomagja. „Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, és azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját" – szögezte le a kormánypárti politikus.

Puskás Imre idézte az ENSZ főtitkárának nyilatkozatát, amelyben António Guterres azt szorgalmazza, hogy nyissák meg az országok határaikat, használják ki a bevándorlás előnyeit. Szerinte a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. „A Fidesz és a KDNP ennek ugyanakkor az ellenkezőjét látja" – fogalmazott Puskás.

Azt is állította, hogy az ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé, és olyan ambiciózus tervet kell elfogadniuk az ENSZ tagállamoknak, amely segítené a migránsok betelepítését. Puskás persze kimondta a varázsszót: ez elfogadhatatlan, hiszen mindez azt jelentené, hogy a migrációt világszinten is tovább fokozzák, a gazdasági bevándorlást legalizálnák, kiiktatnák a határvédelmet és a hatósági ellenőrzéseket.

A migránsok betelepítéséről pedig világméretű egyezmény születne – állította a Fidesz-szóvivő.

guterres.jpg

Ezzel szemben tény: a Népszava tette közzé az ENSZ főtitkárának véleménycikkét, amelynek címe valóban az volt: „A migráció igazi lehetőség". Ugyanakkor Guterres semmiféle kötelező és hatalmas betelepítési tervről nem írt. Arra hívta fel a figyelmet: „A demográfiai nyomás és a klímaváltozás hatására valószínűsíthetően a következő években tovább folytatódik a migráció. A nemzetközi közösségnek viszont van választási lehetősége. Dönthetünk arról, hogy a migráció a jólét és a nemzetközi szolidaritás forrása legyen, vagy pedig az embertelenség és a társadalmi súrlódások szinonimája."

Az ENSZ-főtitkár arról is írt,

„első ízben tárgyalnak a kormányok az Egyesült Nemzetekben egy migrációról szóló átfogó nemzetközi megállapodásról. Az egyezmény formailag nem szerződés lesz, és nem jelent kötelezettségeket az államok számára."

Ugye érthető, hogy ettől a dokumentumtól retteg most a Fidesz, illetve az Orbán-kormány?

Hiszen az elmúlt napokban már Szijjártó Péter is nekirontott Guterresnek, holott az kizárólag arról értekezik hosszasan, hogy azoknak, akiknek valóban nincs hova menniük, legális módon helyet kell találni, magyarán szó sincs a határvédelem és egyebek felszámolásáról, vagy tömeges betelepítésről.

 

 

 

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.