Május 18-tól Magyar Hang néven, hetilapként folytatja a Magyar Nemzet

2018. május 3., 14:27

Szerző:

 Május 18-tól hetilapként, Magyar Hang néven él tovább a választás után bezárt Magyar Nemzet – tudta meg a Zoom a 80 évet élt lap utolsó főszerkesztő-helyettesétől, György Zsombortól.

Három héttel ezelőtt vált ismertté, hogy a finanszírozási problémák miatt, a tulajdonosok döntése alapján megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu, valamint elhallgat a Lánchíd Rádió is. György Zsombor egy közösségi finanszírozással működő hetilap indításában gondolkodott, ehhez még befektetőt kerestek.

„Épp most jövök a Magyar Postától, megegyeztünk, május 18-tól előfizetéssel szállítják az olvasókhoz, ennek díja 450 forint lesz. Az utcai áruspéldány pedig 500-ba kerül, péntekenként jelenünk majd meg” – árulta el most György Zsombor.

Az újságíró elmondta, a törzscsapat 20-25 emberből áll majd, külsősökkel is számolnak, de mindenki a Magyar Nemzet volt munkatársa. Olyan ismertebb nevek is velük tartanak, mint

Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu.

Fotó: Merész Márton

Az első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd a 24 oldalas újságon. Tematikája hasonló lesz, mint az az egykori szombatonként megjelenő Magyar Nemzet Magazinnak, kicsit több közélettel és politikával.

Hozzátette, hogy a 450 forint talán  sok, de ennél olcsóbban nem lehet megoldani a megjelenést. Nincs mögöttük tőke, nem áll mellettük sem befektető, sem hirdető, reményeik szerint az előfizetők tartják majd életben őket, A lapot az előző szamizdat számhoz hasonlóan Pozsonyban nyomják, mert

Magyarországon nem találtak olyan céget, amelyik az ellehetetlenült piacon vállalta volna.

Az online felületük él már, www.magyarhang.org-ként lehet őket megtalálni, itt egyelőre az előfizetésről tájékozódhatnak az érdeklődők.

György Zsombor nem hallott új befektetőről, aki érdeklődne a Simicska-portfólió iránt. Mitn megírtuk eddig a Vau és a Nyamm című tévécsatornák csehországi tulajdonosa, valamint Ungár Péter milliárdos, az LMP-elnökségi tagja érdeklődött komolyabban a Magyar Nemzet iránt, de egyik fronton sem történt az égvilágon semmi.  

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.