Majdnem száz kiló agancsot találtak egy autóban

2018. június 20., 16:53

Szerző:

A rendőrök március 31-én Devecserben ellenőriztek egy kaposvári járművezetőt. Az autó hátsó ülésén és csomagtartójában csaknem száz kiló szarvasagancsot találtak, származásukkal a férfi nem tudott elszámolni – írja a police.hu.

Az 57 éves férfit az Ajkai Rendőrkapitányságon kihallgatták, majd orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

Fotó: police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az agancsokat egy 34 éves noszlopi és egy 56 éves devecseri lakostól vásárolta, akik jogtalanul jutottak az agancsokhoz, azokat engedély nélkül gyűjtötték össze a helyi erdőterületekről. A rendőrök még aznap elfogták és gyanúsítottként kihallgatták őket. A noszlopi férfi ellen lopás bűntett, a devecseri férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Fotó: police.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság az iratokat vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségnek.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.