Magyar vízummal utaztak orosz prostituáltak Spanyolországba

2018. április 4., 17:50

Szerző:

A francia Libération hírportál részletesen ír a magyar letelepedési kötvények ügyéről, és Ghaith Pharaon szaúdi üzletember magyarországi tartózkodásáról. A cikk szerint az Orbán-kormány idegengyűlölő kampánya ellenére a gazdag bevándorlókat tárt karokkal várja az ország, hiszen 2013 és 2017 között húszezer letelepedési engedélyt adtak ki nem európaiaknak – írja a Magyar Nemzet.

Más országban is létezik hasonló program, de ott cserébe munkahely-teremtést biztosítanak. Magyarországon sajtóértesülések szerint bűnözők is igényelhettek kötvényt, mint például a szír Atiya Khoury, Bassár el-Aszad támogatója.

Lázár János szerint a hatóságok minden biztonsági előírást betartottak. Ezzel szemben csak a moszkvai magyar nagykövetség több tízezer vízumot adott orosz állampolgároknak, Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint a nagykövetség „vízumgyárat" üzemeltetett. Sokukról azonban azt sem lehet tudni, hogy pontosan kik ők. A spanyol hatóságok szerint vannak köztük orosz prostituáltak is, akik magyar vízummal érkeztek Malagára.

A portál legaggasztóbbnak Gaith Pharaon szaúdi üzletember ügyét tartja. A férfi több ingatlant is vásárolt Magyarországon, egyiket Orbán Viktor szomszédságában, és a miniszterelnökkel is kapcsolatban állt. Annak ellenére, hogy Pharaon ellen az FBI 1991-ben elfogatóparancsot adott ki, ami a férfi januári haláláig érvényben volt.

A francia lap arról is ír, hogy a magyar kormány az ügy kirobbanásakor sokat terelt. Először azt állították, hogy csak egy névrokonról van szó. Később Orbán annyit mondott Pharaonnal való találkozásáról, hogy „Jordánia budapesti képviseletének díszvacsoráján, ahol a Magyarországra akkreditált összes arab ország nagykövete és nagykövetsége képviseltette magát, és ott díszvendég volt Pharaon professzor”. A miniszterelnök szerint a hatóságok ellenőrizték az üzletember tevékenységét, de mindent rendben találtak. Az ellenzék szerint azért volt a szaúdi férfi Magyarországon, hogy pénzt vigyen ki az országból.

Azt is részletezi az újság, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint az Orbán-kormány csaknem 850 millió eurót, több mint 265 milliárd forintot használtak fel szabálytalanul 2014 és 2017 között. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.