Ma megsülünk és akár bőrig is ázhatunk - folytatódik a szeszélyes időjárás

2018. július 21., 08:48

Szerző:

Szombaton a napos időt időnként felhők zavarhatják, de kezdetben csak délnyugaton valószínű egy-egy futó zápor, esetleg zivatar, majd délután délnyugat, illetve nyugat felől többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, heves viharokra is készülni kell felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében - írja az Időkép.

Keleten, északkeleten maradhat szárazabb az idő. A Dunántúlon zivataroktól függetlenül is élénk lehet a délkeleti szél. Napközben 28-34 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet.

Ma front nem várható.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.