Luxusesküvőket rendezhet a több mint egymilliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban Schmitt Pál lánya

2018. május 31., 11:03

Szerző:

Schmitt Pál volt köztársasági elnök lánya, Schmitt Gréta vezeti azt a céget, az Optimum Füred Kft.-t, amely a tavaly 1,15 milliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban – derül ki a hvg.hu riportjából.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár 2014-es alapkőletételen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Hoffmann Rózsa, az Emmi volt köznevelési államtitkára is jelezte, szeretnék, ha a kastélyban oktatási intézmény nyitná meg a kapuit, a Budapest II. kerületében, a Templom utcában fekvő épületkomplexum egyik szárnyában most egy fényűző szálloda működik, a másikat, az emlékházat pedig látogatni is csak akkor lehet, ha az egymást érő konferenciák és luxusesküvők engedik.

„Miért érdemes szállodánkat választania? Különleges helyszín, kastély környezet élete legszebb napjára, ahol minden megfelelő: a helyszín, a környezet, az ünnepi vacsora, az italok, a kiszolgálás, a dekoráció, a zene és sok más apróság, ami a nap sikeréhez hozzájárul”

– hirdetik a szolgáltatást. Az emlékházban egyébként alig van nyoma Klebelsberg Kunónak, néhány bútoron és képen kívül semmi nem őrzi a néhai kultuszminiszter emlékét. Annak ellenére sem, hogy a néhai politikus és a felesége, Botka Sarolta az 1920-as években itt élt. Ez nem csak azért visszatetsző, mert a cég honlapjának a tanúsága szerint az emlékházat a hét minden napján látogatni lehet, hanem mert 

egy magáncég, az Optimum Füred Kft. közvagyon hasznosításából profitál,

Az oktatási reformjairól ismert Klebelsberg Kuno Horthy Miklós vallási és közoktatási minisztere kultuszminisztere volt 1922-től 1931-ig. A nevét viselő kastélyt nemrég újították fel, a tavalyi átadó ünnepségére pedig Orbán Viktor miniszterelnök is elment beszédet tartani. Sikerült is egy messzire visszhangzó kijelentéssel előállnia, amely úgy hangzott, hogy ő kivételes államférfinak tartja Horthy Miklóst. Május 18-án a kastély ürességtől kongó könyvtárában tratotta alakuló ülését a negyedik Orbán-kormány is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.