Annyi közpénzt áldozna a lovas Eb-re az Emmi, hogy azon még Varga Mihályék is kiakadtak

2019. december 8., 18:16

Szerző:

Több mint 6 milliárd forintba kerül majd a tervek szerint a 2021-es budapesti lovas Európa-bajnokság megrendezése - tudta meg a hvg.hu egy, a lap birtokába került, nem nyilvános jelentésből.

Az összeg túlnyomó részét a kormánynak kellene állnia közpénzből, de a költségtervet a lap szerint még a Pénzügyminisztérium sem nézi jó szemmel: a témában megköröztetett Emmi-jelentést Varga Mihály minisztériuma azzal a megjegyzéssel látta el, hogy már a jövö évi, 1,8 milliárd forintos részlet biztosítását sem tartják támogathatónak.

A jelentés szerint a 6,6 milliárdos kiadásra nagyjából egymilliárd forintos bevétel jutna, így 5,6 milliárd forint lenne a különbözet, amit a költségvetésből kellene állni.

Az Emmi a Pénzügyminisztériumnak adott válasza szerint Semjén Zsolt még az idén visz egy előterjesztést a kormány elé a szükséges fedezetről. Azért ő, mert a lovas Eb a vadászati világkiállításhoz csatlakozna.

Szilvásváradon egyébként már épült egy lovasközpont, ami alkalmas lehetne egy ilyen rendezvényre, de a pályázati kisfilmben a fővárosi szállodákat és Budapest jó megközelíthetőségét emelte ki a Magyar Lovassport Szövetség. „Nem tudom, mi a bánatnak építették meg horribilis pénzért, a szilvásváradi stadion sokszor kong az ürességtől, mert kisebb versenyeket nem éri meg rendezni, a nagy nemzetközi megmérettetéseket pedig ezek szerint nem ide hozzák” - mondta egy lovas szakember a hvg.hu-nak.

Az Eb két fő helyszíne a Kincsem Park és a Kerepesi úti lovarda lesz, előbbiben egy 15 ezres ideiglenes lelátót is kell majd építeni. Az Emmi 40 ezer nézőt vár a versenyekre.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.