Lezárta az Operettszínház a vizsgálatot Kerényi Miklós Gábor ügyében

2018. március 1., 20:12

Szerző:

Lezárta a Budapesti Operettszínház azt a belső vizsgálatot, amit Kerényi Miklós Gábor ügyében indított tavaly – írja a Blikk. A portált az Operettszínház közleményben tájékoztatta a belső vizsgálat eredményéről.

„A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg” – nyilatkozta Dr. Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje, aki a személyiségi jogok védelmében több információt a vizsgálatról nem kívánt közölni.

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.

A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál" – áll a közleményben.

A rendezőt tavaly ősszel többen névtelenül, egy ember pedig arcát, nevét vállalva szexuális zaklatással vádolták meg. Kerényi nyugdíjazását kérte, majd belső vizsgálatot indított az intézmény, majd pedig azonnali hatállyal felmentették. Úgy, hogy nyolchavi fizetéssel azért még megajándékozták Kerényit.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.