Letehette végre esküjét az a két képviselő, akit múlt héten a mentelmi bizottság megakadályozott ebben

2018. június 11., 17:47

Szerző:

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd Magyarországért és Hohn Krisztina, a Lehet Más a Politika képviselője ma letette esküjét az Országgyűlés plenáris ülésén.

Az Országgyűlés plenáris ülése Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Igaz, egy héttel később, mint akarták. Múlt héten ugyanis a Párbeszéd közleménye szerint a kormány adminisztrációs indokokra hivatkozva akadályozta meg az eskütételt. Úgy vélték, hogy a mentelmi bizottság kényelmi okokból nem ült össze, a vidéki tagok állítólag nem tudtak volna délután kettő óra előtt Budapestre utazni, hogy kiadják a hivatalos igazolást. Közleményükben azt írták, hogy ilyesmire 28 éve nem volt példa.

A két képviselő mandátumát így egy hét késéssel igazolták. Kocsis-Cake vette át egyébként Karácsony Gergely parlamenti mandátumát, miután az országgyűlési választások után lemondott róla a politikus. Hohn Krisztina pedig a parlament helyett a gödöllői polgármesterséget választó Gémesi György mandátumát kapta meg.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.