Lerúgtak egy 15 éves lányt a buszról, aztán még meg is verték

2018. január 19., 14:44

Szerző:

Négyen támadtak rá egy fiatal lányra a 85E jelzésű fővárosi autóbuszon, a bántalmazást pedig egy megállóban folytatták, miután lerúgták az áldozatot a járműről – tudta meg a 24.hu.

Olvasójuk lánya január 9-én kedden három óra körül szállt fel a 85E-s buszra. A Kada utcai megállónál  felszállt három 16 és 20 év közötti nő és egy 10-12 év körüli fiú is, akik a busz elindulása után indokolatlanul, előzmények nélkül lökdösni kezdték a gyerek évfolyamtársát. A lány megkérte őket, hogy fejezzék be. Ekkor hangosan szidalmazni kezdték, valamint több alkalommal arcon ütötték – mesélte az olvasó. A buszon senki, még a sofőr sem segített neki, pedig tudomása szerint ilyen esetekben azonnal értesítenie kellett volna a rendőrséget.

A sértettek az Újhegyi sétány megállónál leszálltak, de nem is volt más választásuk, mert a 15 éves lányt az egyik támadó szabályosan lerúgta a buszról. A bántalmazás tovább folytatódott, majd az elkövetők elhagyták a helyszínt.

A látlelet szerint a fiatal lány arcának bal oldalán zúzódások és hámsérülések keletkeztek, a szeme környéke belilult és feldagadt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága arról tájékoztatott, hogy az ügyben csoportos garázdaság bűntett miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. A család 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

 

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.