Lefeküdt a padra aludni a tárgyalásán a Teréz körúti robbantó

2018. március 19., 11:09

Szerző:

Arra panaszkodott, hogy nagyon fáradt, mert az előzetes letartóztatásban nem tud pihenni, ezért leheveredett a vádlottak padjára P. László, a Teréz körúti robbantás elkövetésével vádolt fiatalember – írja a Magyar Nemzet.

A fiatalember panaszkodott, hogy nem érti, miért kell résztvennie a tárgyaláson, amúgy is nagyon fáradt, előzetesben nem tud pihenni. A bíró erre közölte vele, hogy köteles részt venni a tárgyaláson, de ha akar, közben pihenhet. Ekkor zajlott le az abszurd jelenet:

– Lefekhetek ide? – kérdezte P. László.

– Dehogy feküdhet – válaszolt a bíró.

– De az előbb mondta, hogy pihenhetek.

– Ülve pihenhet. Ha akarja, a bv-s őrök kitámasztják oldalról.

A párbeszéd vége az lett, hogy P. László lefeküdt a padra. A tanácsvezető bíró megkérte a büntetés-végrehajtás őreit, hogy ültessék fel, miközben mentőt hívott hozzá. A fiatalt ügyvédje és apja is próbálta jobb belátásra bírni, hiába.

P. László a korábbi tárgyalásokon sem kívánt érdemben védekezni, csak a lélekvándorlás tanáról szeretett volna beszélni, de arról a bíró nem hagyta.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.