Leesett még egy szép másfél milliárdos falat Palkovics László barátjának is

2017. november 17., 22:42

Szerző:

Hadházy Ákos az LMP társelnöke az RTL Klub híradójának beszélt arról,hogy Palkovics László oktatási államtitkár barátja és volt üzlettársa, Fauszt Zoltán cégei négy informatikai közbeszerzést nyertek meg 2015 óta másfél milliárd forint értékben – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az egyik közbeszerzés a Kréta nevű oktatásszervezői rendszer kialakításáról szólt, Hadházy pedig azt állítja, hogy a négy pályázatra kifejezetten csak egy ajánlattevőt hívtak meg, vagyis csak Fauszt cégei futattak be győztesként. Palkovics volt üzlettársa egyébként nagyágyúnak számít az informatikai közbeszerzések területén, az ő nevéhez fűződik a.több egyetem által is használt tanulmányi rendszer, a Neptun is. 2011 óta a cégei összesen ötmilliárd forintot nyertek különböző pályázatokon. Egyébként 14 éven át közös cége volt Palkoviccsal, amíg az üzlettársát ki nem nevezték oktatási államtitkárnak.  A négyből három pályázatot már azután hirdettek meg, hogy Palkovics államtitkárrá avanzsált.

Az RTL Klub az ügyben megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely azt állítja, hogy a Fausztnak leeső másfél milliárdos falathoz Palkovicsnak nincs köze, a négy érintett közbeszerzést nem az ő államtitkársága intézte. Aztán megszólalt maga a politikus is,. Ő úgy nyilatkozott, hogy Fauszt tényleg a barátja, de ez nem játszott szerepet a pályázati győzelmében. Aki visszaélésre gyanakszik az ügyben, az tegyen bejelentést - fűzte hozzá.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.