Lázár szerint sötét erők a választást akarják befolyásolni azzal, hogy rárontottak szegény Tiborczra

2018. február 2., 11:44

Szerző:

Lázár János írásban tájékoztatta a szocialista Legény Zsoltot arról, hogy mit gondol az OLAF vizsgálatáról, amelyben visszaéléseket tártak fel Tiborcz István egyik korábbi vállalkozásának ügyében – írja a 444.

Lázár válaszának fő megállapításai így hangzanak:

Simán előfordul, hogy egy építési beruházás drágább lesz, mint ahogy azt korábban becsülik, mert meredeken mennek fel az árak építőiparban. 

(Megj: évek óta a 168 Órában is szinte kizárólag olyan közbeszerzésekről tudunk beszámolni, amelyeket finoman szólva is sokkal drágábban vállalnak a kormány oligarchái, mint az eredetileg becsült költség. Az Elios Zrt. esetében pedig nem csak ez volt a probléma, hanem olyan apróság is, hogy a cég egyik tulajdonosának másik cége készítette elő a pályázatok elbírálását. És valahogy mindig nyertek.) 

Egészen példátlan az, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a véleményét előbb lehet olvasni egy amerikai gazdasági lapban, minthogy az érintett tagállamot érdemben és hivatalosan tájékoztatták volna. 

(Megj: viszont a kormány az istenért sem hajlandó bemutatni a jelentést az ország közvéleményének, noha már hetek óta ismeri. Ráadásul több jel utal arra, hogy Lázárnak ez az állítása nem is fedi teljesen a valóságot.) 

A kormány nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a magyar választási kampányt. 

(Megj: hogy ki gyakorol itt kire politikai nyomást, azt talán egy példa sem érzékelteti jobban, mint az, amikor a Fidesz jelöltje a minap már egy nemzetközi sakkversenyen (!) is képes volt fűt-fát ígérni az egybegyűlteknek, csak hogy áprilisban rá szavazzanak.) 

Egyébként meg mindent egybevetve alig találtak a bizottságnál szabálytalanságokat a magyar pályázatok körül.