Lázár megígérte, de nem küldte el a gyorssegélyt, 250 gyerek maradhat éhen Csanádpalotán

2018. január 30., 16:52

Szerző:

Lázár János, a közmunkások nagy barátja két hete ígért gyorssegélyt a városnak, de a pénz még sehol nincs. Most a közétkeztetést nem tudják kifizetni, 250 gyerek maradhat februártól éhesen – írja a hvg.hu.

A független polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet által vezetett város még a hónap elején jelentett csődöt. Először az önkormányzati dolgozók fizetése vált kétségessé, most a közétkeztetés forog veszélyben. Hiába érkeznek ugyanis az utalások az Államkincstártól a működésre, a közüzemi szolgáltatók a tartozásaik miatt inkasszót tesznek a pénzre, így Csanádpalota nem tud másnak fizetni, a közétkeztetést végző vállalkozónak sem tudja a számláit kiegyenlíteni, aki viszont így a 20 alkalmazottjának nem tud bért adni a következő hónaptól. Mivel ez a 20 alkalmazott érthetően nem akar ingyen dolgozni, a gyerekek éhen maradnak.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter január 18-án Csanádpalotán 50 millió forintos gyorssegélyt ígért  a városnak, de eddig ezt hiába várták, nem érkezett meg.

A város még tavaly novemberben igényelt rendkívüli támogatásként 57 millió forintot, de csak 1,6 milliót kapott. Lázár két hónappal később tett ígéretet arra, hogy az 50 milliót elintézi a városnak. Most itt tartunk.