Lázár János valamiért elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába, hogy 1,7 millió forint EU-s támogatást is kapott

2018. március 23., 18:26

Szerző:

Lázár János tavaly 1,7 millió forint támogatást nyert tavaly az Európai Unió agráralapjából. Ezt a tényt viszont nem tüntette fel vagyonbevallásában – írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly uniós forrásból 1 millió 200 ezer, nemzeti forrásból pedig 212 ezret forintot kapott erdőszerkezet átalakítására. További 276 ezer forintot nyert az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként.

Feltüntetett egy évi hárommillió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt, de ez még a 2016-os vagyonnyilatkozatában is szerepelt, és 2017 előtt nem kapott uniós támogatást a miniszter. Tehát az 1,7 millió forint nem része ennek.

Az államkincstár nyilvántartása szerint Lázár édesapja és az édesanyja is kapott uniós támogatást. Lázár Jánosné 126 ezer forintnyi kisgazda támogatáshoz jutott. Idősebb Lázár János összesen 7,41 millió forintot vehetett fel  területalapú támogatásként és zöldesítésre. A miniszter édesapja ugyanezek a két jogcímen 2016-ban összesen 9 millió forintot kapott az államkincstártól.

A portál érdeklődött érdeklődött a miniszternél, hogy miért nem tüntette fel vagyonbevallásában a támogatást, de választ egyelőre nem kaptak.

Az Orbán-kormány politikusainak a vagyonnyilatkozatáról ebben a cikkünkben írtunk korábban. Lázár János benyújtott vagyonnyilatkozatát ide kattintva lehet elolvasni.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.