Lázár János szerint nem kell feltétlenül szeretni Orbán Viktort, ő sem hiba nélküli ember

2018. január 18., 10:43

Szerző:

Lázár János szerda este lakossági fórumot tartott a Hódmezővásárhelyhez tartozó Kútvölgyben, ahol a fideszes polgármesterjelölt mellett kampányolt. Elismerte, hogy Orbán Viktor sem hiba nélküli, és ha a helyiek nem a fideszes jelöltre, Hegedűs Zoltánra szavaznak februárban, akkor a barátság ugyan megmarad, de jól kitolnak magukkal. A fórumról, amelyre 35–40 ember volt kíváncsi, a Magyar Nemzet számolt be.

– Nem kell feltétlenül szeretni Orbán Viktort, ő sem hiba nélküli ember, de 1994 óta folyamatosan Hódmezővásárhely szövetségese ellenzékben és kormányon is – fejtette ki a miniszter.

Állítása szerint korábban sem Medgyessy Péterre, sem Gyurcsány Ferencre nem számíthattak a helyiek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy véli, hogy Hódmezővásárhely jó kezekben van, mert 2010 óta a 3000 álláskereső helyett már csak 600 van.

Fotó: Népszabadság-archív/Teknős Miklós

Lázár elmondta, hogy egy jó polgármesternek három tulajdonsággal mindenképpen rendelkeznie kell. Képesnek kell lennie szövetségeket kötni, nem szabad hazudnia, és dolgoznia kell, hogy kiérdemelje a bizalmat.

Beszélt az illegális bevándorlásról is, kijelentve, hogy hosszú távon arra kell berendezkedni, hogy délről folyamatosan érkeznek majd a bevándorlók. Figyelemre méltó, hogy a politikus egyszer sem ejtette ki Soros György nevét, és a hallgatók sem tettek fel vele kapcsolatban kérdést. Érdeklődtek viszont a helyi utak állapotáról, a buszmegállóról, a nagyobb kukák hiányáról, szűrőbuszokról, és egy petíciót is átadtak arról, hogy segítsen megoldást találni arra, hogy egy helyi állatmenhely kutyái sokszor elszabadulnak, és már több százezer forintos kárt okoztak a környéken lakóknak. Lázár János erre ígéretet tett, hogy fogadóórájára meghívja a petíciót átadó hölgyet és az állatvédő egyesület illetékesét is.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.