Lázár János szerint Hódmezővásárhelyen politikai polgárháború zajlik, el kell gondolkodni az előre hozott választáson

2018. július 21., 16:37

Szerző:

Bár eddig minden hangoskodót lebeszélt arról, hogy a hódmezővásárhelyi közgyűlés fideszes többsége megbuktassa Márk-Zay Pétert, és a Csongrád megyei városban előre hozott polgármester-választást írjanak ki, ha nem megy az együttműködés, el kell gondolkodni egy ilyen lehetőségen – jelezte Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője a Vásárhely 24-nek adott interjújában, hogy kezd tetszeni neki független városvezető megbuktatásának az ötlete.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Lázár azzal vádolja Márki-Zayt, hogy „kisszerű, provinciális, hónaljszagú veszekedésekbe” merül arról, hogy hol épüljön csúszda a strandon, a Kossuth téren vagy a Zrínyi utcán legyen az új könyvtár, amihez képest nincs elképzelése Hódmezővásárhely jövőjéről. Szerinte Márki-Zay minden lehetőséget felhasznál, hogy őt és a családját gyalázza, és sokkal inkább az országos politikával mint a városával foglalkozik. 

– A polgármester nem azt a munkát végzi, amivel a választói megbízták, hanem politizál. Nem a várossal, sokkal inkább az országos politikával foglalkozik. A kérdés az, mi lesz a várossal. Ki most a város gazdája?

– firtatta. A fideszes politikus korábban, Sára Botond sima józsefvárosi győzelme után már pedzegette az előre hozott polgármester-választás ötletét, most pedig így nyilatkozott róla: 

– Ha nem megy az együttműködés, el lehet gondolkodni az előrehozott választáson. Nehéz megítélni, mi volna a jó. Hódmezővásárhelyen politikai polgárháború zajlik, ami nem fog gyorsan megoldódni, az elhúzódó harcok pedig egyre több veszteséget okoznak a városnak.