Lázár János nem akarta, mégis felvették a Fidesz országos listájára

2018. február 26., 19:20

Szerző:

Ma tartott választmányi ülést a Fidesz, amelyen döntés született a párt országos listájáról – írja az ATV. Az első tíz hely:

1. Orbán  Viktor

2. Semjén Zsolt

3. Kövér László

4. Novák Katalin

5. Varga Mihály

6. Gulyás Gergely

7. Kubatov Gábor

8. Németh Szilárd

9. Balog Zoltán

10. Harrach Péter

Bár Lázár János kancelláriaminiszter vasárnap, Fidesz hódmezővásárhelyi polgármester-választási kudarca nyomán jelezte, hogy nem akar szerepelni a listán, és csak egyéniben indulna, mégis felvették, a 11. hely az övé. Mögötte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda első embere és a többi tárcavezető következik, az első negyvenbe  pedig befért Lezsák Sándor és Farkas Flórián is. A biztos befutók névsora a 72. helyen álló Révész Máriusszal ér véget.

Arról hogy a Fidesz a 106 egyéni választókerületben kit indít jelöltként, a magyar sajtóban elsőként 168 Óra írt még novemberben. Cikkünket erre a linkre kattintva olvashatják el.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.