Lázár János ismét rátámadt Márki-Zay Péterre, időközi polgármester-választást remél Hódmezővásárhelyen

2018. július 13., 12:28

Szerző:

Felbátorodhatott Lázár János a Fidesz kétharmadán Józsefvárosban – vette észre a hvg.hu. A portál felidézte, bár eddig azt hangsúlyozta a volt miniszter, hogy békében kell Hódmezővásárhelyen dolgozni és a helyi fideszes képviselőket is erre kérte, ezzel szemben:

most a helyi rádióban mégis az időközi választást is lehetséges forgatókönyvként említette.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Lázár szerint rombolás folyik jelenleg Hódmezővásárhelyen. A Rádió7-ben elhangzottakat a Vásárhely 24 idézte, az interjúban Lázár a Csanádpalotán levegőben lógó időközi választás kapcsán jegyezte meg, hogy Vásárhelyen is felmerülhet a testület feloszlatása, de ebbe ő maga nem kíván beleszólni, erről a helyi képviselőknek kell dönteniük.

Azért a helyi országgyűlési képviselő szerint az utóbbi időben a városban rombolás zajlik, ezt is mérlegelniük kell a képviselőknek. Azt is megjegyezte Lázár, hogy Józsefvárosban, az időközi választáson toronymagasan nyert a Fidesz.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.