Lázár befejezte, visszavonul Hódmezővásárhelyre

2018. április 20., 11:22

Szerző:

Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában, ezt péntek reggel közölte a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában, amit az Index szemlézett.

Orbán Viktor péntek reggeli szokásos közrádiós interjújában beszélt arról, hogy átalakítja a kormány „agyközpontját", a Miniszterelnökséget, ahol másfajta vezetési szerkezetet kíván létrehozni. . Ebből már sejthető volt, hogy Lázár ott nem folytatja, be is jelentette, hogy nem lesz a továbbiakban miniszter. 

A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet – mondta Lázár, aki a jövőjéről azt mondta, hogy "a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni". Azt tervezi tehát, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben, „ez a tervem és az elképzelésem".

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság" – fogalmazott Lázár, aki hozzátette, hogy még sok ideje van tanulni, hiszen 10 év múlva 53, 20 év múlva 63 éves lesz.

Lázár azt is elárulta, hogy Orbán, akinek a személyes joga meghatározni a kormányzati struktúrát és hozzá kiválogatni a személyeket, hétfőre kérette magához. A megbeszélésen „a miniszterelnök mond valamit, és a meghívott is hozzáteszi a magáét" – mondta Lázár, aki szerint ilyenkor „kettőn áll a vásár".

A kérdésre, hogy elfogadna-e más pozíciót, Lázár azt válaszolta, hogy ez „nem így működik, ez nem piac". Arról pedig nem beszélt, ki lehet az utódja, de azt üzente neki: „én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!".

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.