Lagzi Lajcsi megtagadta a vallomástételt

2018. május 22., 13:42

Szerző:

Többszöri halasztás után ma folyt le az első érdemi tárgyalás Lagzi Lajcsi büntetőügyében, a zenész és felesége megtagadták a vallomástételt – írja a Blikk.

A zenészt azzal vádolják, hogy mocsai villájának közműellátását lopással oldotta meg, és illegálisan vételezte a gázt, áramot és vizet. Egy másik ügyet is hozzá kötnek, egy lakóparkban történt áramlopás ügyét.

A bíróság előtt jelenleg Lagzi Lajcsi, felesége és kilenc társuk áll. Lajcsit háromrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és egyrendbeli, nagyobb rendbeli értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolja az ügyész. Feleségét pedig társtettesként kétrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással vádolják. A mulatózenész a vád szerint 81 millió forintos, míg neje 35 millió forintos károkozásban vett részt a közműszolgáltatók kárára.

A zenészt még 2015 szeptemberében vették őrizetbe, négy hónapot töltött előzetesben. A nyomozás már másfél éve lezárult. Tavaly június óta tart a bírósági szakasz, de a többszöri halasztás miatt csak most kezdődött meg az ügy tárgyalása. A mai tárgyalási napot is próbálták halasztani, de a bíróság ezt elutasította. Lajcsi ügyvédje arra hivatkozott, hogy védence csak azután tesz vallomást, hogy a teljes, 44 ezer oldalas iratanyagot áttanulmányozta. Most tart 19 ezer oldalnál.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.