L. Simon László kissé összezavarta a kormányzati kommunikációt a pedofíliát népszerűsítő szélsőjobbos megmondóember ügyében

2018. január 4., 17:32

Szerző:

Miközben a Fidesz frakcióvezetője nem kívánt szellemi közösséget vállalni azokkal, akik az amerikai szélsőjobboldali mozgalom, az alt-right névadóját és egykori zászlóvivőjét Magyarországra, méghozzá Európa jövőjéről szóló kormányzati konferenciára invitálják felszólalóként, Gulyás Gergely egyik beosztottja, L. Simon László bukott államtitkár és képviselő a Facebookon nyilvános posztban kelt ki a kritika ellen.

Milo Yiannopoulos
Fotó: Youtube

Gulyás Gergelyt – mint megírtuk – egy keddi sajtótájékoztatón kérdezték meg, mit gondol arról, hogy egy januári budapesti V4-es konferenciára meghívták Milo Yiannopoulos brit újságírót, az amerikai szélsőjobboldali mozgalom, az alt-right névadóját és egykori zászlóvivőjét, aki egy tavalyi előadásában védelmébe vette a pedofíliát, azt állítva, hogy egy idősebb férfival fenntartott szexuális kapcsolat segíti a fiatal fiúkat, önmaguk felfedezésében.

A Fidesz-frakcióvezető elhárította a felelősséget, és felhívta a figyelmet, hogy a konferenciát nem a Fidesz és nem is az Orbán-kormány, hanem a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szervezi.

A demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban már ezek sem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése idetartozik – idézte az MTI a politikust, aki szerint a a pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik.

Ezzel szemben az egykoron költeményeivel is feltűnést keltett L. Simon „A liberális homofóbia margójára" címmel tette közzé álláspontját, mely a véleményszabadság védelmében igenis hasznosnak, támogatandónak tekinti Milo Yiannopoulos meghívását.

Az ügy pikantériája, hogy – mint arról a 168 Óra is beszámolt – Milo Yiannopoulost ugyan valóban KKTTK hívta meg, ám az Index december 31-i cikke nyomán a V4-es konferencia programját eltüntették az internetről, s azt lehetett hallani, hogy a brit újságíró meghívásét valószínűleg lemondják. Ez egyébként érthető, a mélyen katolikus Lengyelországnak ugyanis aligha akad olyan kormányzati politikusa, aki szívesen szerepelne egy rendezvényen ugyanis Yiannopoulosszal, és kétséges az is, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló, magát apácának photoshopoló brit újságíró – aki arról is értekezett, hogy Michael atya nélkül nem lenne annyira jó az orális szexban – mennyire áll közel a Fidesz konzervativizmusához.

Ám Schmidt Mária vélhetően nem mondott le a fiatalemberről, így – mint kiderült – Yiannopoulos a legújabb fejlemények szerint nem a konferencián beszél majd, hanem „azt megelőzően, attól függetlenül", a KKTTK szervezésében.