Kunhalmi Ágnesnél elpattant egy húr

2017. november 29., 07:11

Szerző:

Kunhalmi Ágnes a Hír TV élő adásában fakadt ki amiatt, hogy még mindig nincs meg a végleges ellenzéki összefogás az MSZP és a DK között – szúrta ki a 24.hu. Több hét alatt sem tudtak megegyezni arról, hogyan osszák fel az egyéni körzeteket. Az MSZP budapesti elnöke szerint a kormánypártok érdeke a zavarkeltés, azért, hogy hátráltassák az ellenzék megállapodását.

Sürgeti a közös ellenzéki lista összeállítását, mert csak így lehet leváltani Orbán Viktort. Szerinte ezt várják a választók is, és összefogás nélkül újra megszerzi a Fidesz–KDNP a kétharmados többséget. Már rég az egyéni körzetekben kellene kampányolniuk. A képviselő egy ponton így fakadt ki a hétfő esti interjúban:

„A mi érdekünk és az ország érdeke egy. Az, hogy megállítsuk ezt a nyomorult fasizálódást ebben az országban. Hogy megállítsuk, hogy még egy generációnyi gyereket kirakjanak általános iskolai végzettség nélkül. Hogy megállítsuk, hogy nincs lakhatás, normális lakhatási program ebben az országban. Hogy megállítsuk, hogy focira előbb jut pénz, mint mammográfiai gépekre ebben az országban. Ez a lényeg, nem a sajtcetlik meg a papírfecnik.

Ehhez képest még mindig sajtcetlikről beszélgetünk. A saját szavazóinkat köpjük arcon, mikor így viselkedik az ellenzék. (…) Ez a politika ebben az országban?”

Kunhalmi szerint nem csak ő ilyen indulatos az összefogás hiánya miatt, mert ez a szocialisták álláspontja, ez az ország érdeke. Szerinte csak a közös lista a megoldás. Kálmán Olga megjegyezte, hogy nem lesz közös lista, mert arról már mindenki lemondott. Ezt a képviselő elég nagy bajnak tartja, mert anélkül szerinte nem lehet Orbán Viktor ellen nyerni, akkor garantált a kétharmada.

Kunhalmi szerint még tárgyalnak erről, Kálmán Olga szerint már nem. Kálmán Olga szerint már egyedül van a pártban ezzel az álláspontjával. Erre Kunhalmi válasza: „Kizárólag mindenki. A közös lista az egész MSZP álláspontja és az ország érdeke.”

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.