Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoznak Mohács polgármestere ellen

2020. március 29., 11:08

Szerző:

Feljelentés alapján nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt Mohács polgármestere ellen a város rendőrsége, erősítette meg a Pécsi Újság értesüléseit a  a 444.hu kérdésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Pécsi Újság értesülései szerint Csorbai Ferencet, Mohács polgármesterét egy budapesti magánszemély jelentette fel azután, hogy Csorbai arról beszélt, városa járványgócponttá vált.

 

Csorbai ezt arra alapozta, hogy a városban találtak egy igazolt fertőzöttet, aki

az elmúlt két hétben több mint száz emberrel találkozott, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek.

Csorbai Ferenc
Fotó: Bazánth Ivola

Csorbai a járványügyi tapasztalatok alapján arra következtetett, hogy ilyen esetben hirtelen nagy számú megbetegedés is várható.

A 444.hu szerint pénteken Müller Cecília országos tisztifőorvos szokásos napi tájékoztatóján tagadta, hogy Mohácson gócpont alakult ki, szerinte az ország egész területén egyenletesen oszlanak el a koronavírusos betegek.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.