Közpénzből szerveztek búcsút Héhalmon, a CÖF-ösöket és a KDNP-seket beengedték, a helyieket nem

2018. szeptember 10., 16:49

Szerző:

Vasárnap kisboldogasszonyi búcsút rendeztek Héhalmon, az eseményről meghívót is küldtek a helyieknek. Szentmise, néptánccsoport, koncert is volt, a parókia udvarán ebédet és uzsonnát is felszolgáltak, a gyerekeket a program szerint ingyenes körhinta várta. A búcsút Samu László, a helyi plébános szervezte, a meghívót Csonka Csaba, a héhalmi egyházközség plébániai kormányzója írta alá. Rengeteg prominens vendéget vonzott a rendezvény, amiről a falubelieket végül elküldték. A CÖF, a KDNP és a többi politikai szervezet képviselői bejutottak. A búcsút állami támogatásból rendezték – írja a 444.

Az eseményen részt vett többek között Becsó Zsolt és Becsó Károly, nógrádi politikusok, a CÖF-szóvivő ifj. Lomniczi Zoltán, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Rákos Szabolcs, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke és Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke.

A helyszínen viszont sokan azzal szembesültek, hogy csak azokat engedik be a parókia udvarára, akik karszalaggal rendelkeztek. A meghívóban ilyesmiről nem volt szó. Akiktől megtagadták a belépést, és emiatt felemelték a hangjukat, azokkal a biztonsági szolgálat őrei beszélgettek el. A helyiek Facebook-csoportján arra panaszkodtak, hogy állítólag a fideszes és kereszténydemokrata politikusokat, családjukat szívesen látták, de a falubelieket indoklás nélkül küldték el, köztük sok gyerekkel érkező falubelit is.

A 444 megkérdezte Csonka Csabát, az egyházközség plébániai kormányzójánál, aki elismerte, hogy az eseményt állami támogatással szervezték, de többet nem volt hajlandó elárulni. Azt állította, hogy tudomása szerint mindenkit beengedtek a rendezvényre, és csak azért volt szükség a karszalagra, hogy meg tudják számolni, hányan vettek részt a búcsún.

A helyiek Samu Lászlóra, a héhalmi plébánosra panaszkodtak, aki véleményük szerint a bulit csak a saját kormányközeli ismerőseinek szervezte. Samu egyébként a Civil Összefogás Fórum helyi elnöke.

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.