Közös üzletbe fogott Tiborcz István és Mészáros Lőrinc, bevallottan ki akarják használni a lehetőséget

Ha a miniszterelnök barátja és veje együtt kezd valamibe, az sikerre van ítélve.

2018. augusztus 23., 11:35

Szerző:

Stratégiai partnerségre lép a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport és a Tiborcz Istvánhoz kötődő BDPST Group, vagyis közös üzleti tevékenységbe fogott Orbán Viktor barátja, illetve a veje - írja a céges közlemény nyomán  az Index.

Ez az első eset - jegyzi meg a G7 -, hogy Mészáros Lőrinc vagyonának egy része nyíltan Orbán Viktor családjához vándorol.

Az Index szerint átalakul a szintén Mészáros Lőrinchez kötődő Appeninn Holding Nyrt. tulajdonosi szerkezete és menedzsmentje, ígya Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakciónak megfelelően a Konzum PE magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a Tiborcz István érdekeltségében lévő BDPST-nek.

A részvénycsomag értéke a G7 becslése szerint hatmilliárd forint.

Tiborcz István Mészáros Lőrinccel beszélget
Fotó: 444.hu olvasói fotó

A két cég megállapodása szerint a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon. Az Appeninn Holding irányítása a 33,2 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad, míg a BDPST Zrt. a társaság igazgató tanácsába két új tagot delegál: Tomcsányi Gábor vezérigazgatót és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettest.

– A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált

– mondta Tiborcz a közlemény szerint. Tóth Judit vezérigazgató elmondta: a BDPST Group prémiumkategóriás ingatlanokra fókuszál, elsősorban leromlott állapotú, műemléki épületek helyreállítására, megőrzésére és új, modern funkcióval való megtöltésére. Az Appeninn pedig egyébként is éppen jól jövedelmező ingatlanokat keres, az elmúlt hónapokban például megszerezték a Club Aliga többségi tulajdonát.

Az Appeninn a következő másfél-két évben további 69 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodaépületet venne, 80-100 kiskereskedelmi egységet és több mint 35 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodát fejlesztene.

Bár Tiborcz István hosszú évekig nem vállalta nyíltan, hogy ő áll a többek között kastélyok és szállodák megszerzésével, felújításával foglalkozó BDPST-csoport mögött, azonban idén januárban már bejegyeztette, hogy ő a tulajdonos.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.