Közös nyilatkozatot adott ki Juhász Péter és volt élettársa, többé nem akarnak beszélni az ügyről

2018. február 14., 08:59

Szerző:

Juhász Péter blogoldalán jelent meg volt élettársával közös nyilatkozata, amelyben az Együtt elnökének magánéletét és folyamatban lévő perét kiteregető hírekre reagálnak:

„Juhász Péter és volt élettársa egyaránt elítéli azt, hogy a közöttük folyamatban lévő peranyag a hozzájárulásuk nélkül a nyilvánosságra került. Kinyilvánítják, hogy a magánéletükről további információkat a nyilvánosság számára közölni nem kívánnak. Juhász Péter őszinte sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a sajtóban megjelent, ellene irányuló támadások miatt arra kényszerült, hogy volt élettársáról olyan internetes bejegyzéseket és nyilatkozatokat tegyen közzé, amelyek őt negatívan érintette a közvélemény előtt.” 

Juhász Péter
Fotó: MTI/Marjai János

Múlt hétvégén írta meg a Bors, majd az Origo, hogy Juhász éveken keresztül verbálisan bántalmazta, érzelmileg zsarolta és pszichés nyomás alatt tartotta volt feleségét, majd benyugtatózva napokra egy lakásba bezárva tartotta a nőt, sőt, meg is verte.

A két portál peranyagokra is hivatkozott, amik már bíróságon vannak – ezeket egyelőre nem tudni, hogyan is szerezték meg. A volt élettárs egy tegnapi, a Patent női jogvédő egyesületen keresztül közreadott közleményében azt mondta, teljes értetlenséggel áll az előtt a tény előtt, hogy a gyermek elhelyezési, valamint a gyámhivatal előtt folyó ügy iratanyaga akaratán kívül nyilvánosságra került. – Ettől az eljárástól jómagam teljes mértékben elhatárolódom – állt a szövegben.

Juhász a maga részéről blogoldalán igyekezett tételesen cáfolni, képekkel és üzenetváltásokkal illusztrálva a Bors, Origo és később már a TV2 hírműsora, a Tények állításait.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.