Közmunkára küldenék a Fidesz vezéreit, hogy ne legyen idejük és kedvük lopni

2018. január 30., 20:48

Szerző:

Keményen kivágta a biztosítékot ellenzéki körökben Lázár János kijelentése, amely szerint a közbiztonság azért javul Magyarországon, mert azoknak, akik közmunkásként dolgoznak, már nincs idejük és kedvük lopni. A Hír TV készített egy riportot, amelyben MSZP-s Gőgös Zoltán azt mondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentése csak arról tanúskodik, hogy vannak vezető Fidesz-politikusok, akik kiválóan megfelelnének közmunkára. „Matolcsy György, Rogán Antal, Habony Árpád... sok van, akit még sorolhatnék. Talán az kellene, hogy őket állítsák be közmunkába, hogy ne legyen idejük meg kedvük ellopni az ország vagyonát” – fogalmazott az MSZP-s országgyűlési képviselő. (A lenti videóban 12:59-nél kezdődik ez a rész.)

 

Lázár Jánosnak amúgy nem a mostani az első megnyilvánulása, amely arról árulkodik, hogy lenézi a szegényeket. Néhány éve arról beszélt, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér. Tíz napja ő jelentette be, hogy a közmunkások bérét nem emelik. „Az a célunk, hogy a közmunkások, azok a versenyszektorban dolgozzanak. Tehát ha a közmunkásbér nem emelkedik, akkor a közmunkások számára a lehetőség, hogy akár minimálbér vagy afölött, 138 ezer forint a minimálbér, a közmunkás pedig 60-70 ezer forintot keres, a kettő közti különbség arra fogja ösztönözni a közmunkást, hogy a versenyszektor irányába mozduljon el. Mennek is 20-30-40 ezer fővel csökkent a közmunkások száma csak 2017 második felében” – mondta. 

Magyarországon egy közmunkás napi nyolc óra munkáért havi bruttó 81 530 forintot keres, a teljes munkaidős szakmunkások bruttó 106 555 forintot vihetnek haza havonta. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.