Közlekedésfejlesztés a fő prioritása a Modern Városok programnak

2018. január 18., 10:19

Szerző:

A közlekedési projekt a Modern Városok program legfontosabb eleme – emelte ki az M1-en Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Emelett a gazdasági, kulturális és sportcélú fejlesztések is a program részét képezik – mondta a miniszter és hozzátette, hogy a program nagy része magyar forrásból valósul meg. 

A közlekedési projektben szeretnék fejleszteni a települések belső közlekedését, valamint minden megyei jogú várost bekötnének az ország gyorsforgalmi úthálózatába. - közölte Kósa Lajos. A miniszter közlése szerint a 2022-ig tartó, összesen 3500 milliárd forintos programba beletartoznak az ipari-gazdasági, oktatási, kulturális és sport-fejlesztések is. Mindez pedig nem európai-uniós, hanem magyar pénzből jönne létre. 

Azt szeretnék, hogy a magyar vidéki városok felzárkózzanak a nyugat-európai vidéki kisvárosok életszínvonalához. Hozzátette, hogy 2010-ben még senki nem gondolta volna, hogy nyolc évvel a nagy válság után a gazdaság ilyen jól fejlődik majd. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.