Kövér László nem engedi be a parlamentbe Tordai Bencét, pedig képviselőnek választották

2018. április 18., 18:27

Szerző:

Hiába lett országgyűlési képviselő Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, nem léphet be sem a Parlamentbe, sem a Képviselői Irodaházba. Kövér László ugyanis örökre kitiltotta őt tavaly áprilisban mindkét épületből, mert Tordai Orbán Viktor a miniszterelnök ajtajára ragasztott feliratokat. Olyat, hogy „Putyin-csicska”, „hazaáruló”. Ezért ma be sem jutott az MSZP-Párbeszéd alakuló frakcióülésére, amit a Képviselői Irodaházban tartottak – panaszolta a politikus Facebookon, amit az Index vett észre.

Tordai a 11. volt az MSZP-Párbeszéd listáján, így a parlament alakuló ülésén hivatalosan is képviselővé válik. Akkor viszont már alkotmányellenes lenne, ha a megválasztott képviselőt nem engednék be eskütételre. Ezért már csak pár hetet kell a falakon kívül töltenie.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.