Kővel többször fejbe vágták, aztán kavicsokat etettek a 11 éves lánnyal a társai a budapesti iskolában

2019. november 18., 10:31

Szerző:

Édesanyja elmondása szerint Csenge múlt pénteken boldogan ment be a suliba, nagyon várta, hogy a társaival is megünnepelje születésnapját. A gyereket sokan köszöntötték, csak úgy özönlöttek hozzá a jókívánságok. Az öröme azonban nem tarthatott sokáig: a tanítás után már az udvaron játszott a barátaival, amikor állítólag többen rátámadtak.  

– A kislányomat többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amelyből lenyelt párat 

– mesélte a Blikknek az anya. „Az iskola engem és a nevelőapát sem értesítette, amikor Csenge szólt, hogy mi történt vele, annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet. Amikor mentem érte, szerencsére nekem elmondott mindent, így azonnal tudtunk rohanni a kórházba. Megröntgenezték, kiderült: megrepedt a koponyája, ezért megfigyelésre bent tartották. Szegénykém nagyon sírdogált, szerencsére ott tudtam lenni mellette, hogy vigasztaljam" – mesélte a lapnak Csenge édesanyja, Muhari Melinda, aki az eset után „Országosan az iskolai bántalmazások ellen” elnevezéssel  létre hozott egy csoportot.

Az anya szerint máris özönlenek hozzájuk az írások, hogy milyen borzalmak történnek az iskola falain belül. Az eset után Csengének azt mondta a tanárnő, hogy akár szaktanári intőt is kaphatna.

Muhari Melinda nem akar rendőrségi feljelentést tenni az ügyben.