Kósa Lajos szerint háború jön, ha nem a Fidesz nyer

2019. szeptember 15., 15:55

Szerző:

A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje - mondta vasárnapi Veszprémben, sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Kósa Lajos kijelentette, az a cél, hogy hogy Magyarországon az önkormányzati kínálat életminőségben, szolgáltatásban érje utol 2030-ra az európai uniós önkormányzati szint átlagát. Ezzel szemben az ellenzék az Orbán-rendszer elleni fellépést, háborúskodást hirdet..Az ország 3177 települése közül 828-on van Fidesz-KDNP-s jelölt a polgármesteri posztra, emellett 387 jelölt élvezi a kormánypártok támogatását - mondta. Kósa Lajos szerint így teljesült a pártszövetség korábbi célja, hogy az emberek négyötöde szavazhasson jelöltjeikre, mert 8 millióan élnek a kormánypártok által támogatott jelölteket kínáló településeken. Az ellenzéki polgármesterjelöltek száma ugyanakkor mindössze 128. A politikus szerint 160 tízezernél több lakosú település van Magyarországon, ebből 53-on valósult csak meg az ellenzéki összefogás, mindössze 31-en van közös ellenzéki polgármesterjelölt. Ez azt jelenti, hogy a jelöltállításnál az ellenzék eredeti céljának még a 20 százaléka sem valósult meg - mondta Kósa Lajos.

Kósa Lajos
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere azt emelte ki, hogy hivatali idejének 9 éve alatt dinamikusan fejlődött a város és közösségi sikereket értek el. Példaként említette a Modern városok program megvalósuló elemeit és az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke szerint bizakodva készülhetnek az októberi választásra, hiszen jelentős beruházások valósultak meg például a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával: 100 településen 300 projekt készült el 45 milliárd forintból.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.