Kósa Lajos felesége csodát tett, 91 millió forintos profitot termelt az adósságban úszó cég

2018. június 1., 18:12

Szerző:

Éles fordulat állt be a Tócó-Pece Kft. életében, amely 91 millió forintos adózás utáni nyereséget produkált azóta, hogy Kósa Lajos felesége megvette hatmillió forintért – derül ki a Népszava cikkéből.

A Tócó-Pece Kft.-t tavaly tavasszal adta el a korábbi tulajdonosa, Fiák István ügyvéd. Ez a vétáláron túl azért keltett gyanút, mert neki egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céghálózatban is vannak érdekeltségei, és előnyös helyzetbe hozta az a törvénymódosító javaslat, amelyet nem sokkal a cégvásárlás után éppen Kósa Lajos nyújtott be a nyugdíjas szövetkezetek megalakításának a lehetővé tételéről. Emiatt a korrupcióellenes küzdelemről ismert LMP-s politikus Hadházy Ákos feljelentést is tett, csakhogy ezt a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség visszadobta.

Fotó: Facebook/Kósa Lajos

A Tócó-Pece Kft.-ért kért hatmillió forint feltűnően kevésnek számít ahhoz képest, hogy a cég vagyona 139 millió forint. Ennek kapcsán a Népszava azt feszegeti, hogy 

miért volt az ügyvéd olyan nagyvonalú, hogy hatmillióért adta el a 139 milliós eszközállományú, tavaly 91 milliós eredményt produkáló céget,

amire Kósa Lajos korábban azzal adott magyarázatot, hogy a cég csaknem ugyanekkora adósságot görget maga előtt. A konkrétumokat firtató kérdésekre a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős volt miniszter már nem akart válaszolni, ahogyan az összeférhetetlenségről szólóakra sem, vagyis hogy Fiák István a a Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) elnökeként hogyan lehetett a társszerzője a törvénymódosító javaslatnak.

A törvénymódosító javaslat nyomán a Fiák Istvánhoz közeli cégháló 40 milliárdos profittal is számolhat.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.