Azt állítja a fideszes képviselővel kivételező volt karcagi rendőrkapitány, hogy az "alaptalan médiahadjárat" miatt mondott le

2019. augusztus 17., 10:00

Szerző:

Teleki Zoltán rendőr alezredes az InfoKarcagnak elküldött közleményében jelentette be, hogy az őt ért alaptalan, rágalmazó, becsületsértő és valótlan médiahadjárat nyomására mondott le. A volt karcagi rendőrkapitány azután nyújtotta be lemondását, hogy egy hangfelvétel nyilvánosságra került. A felvétel szerint felelősségre vonta az egyik beosztottját Nagyné László Erzsébetnek, a városi kórház igazgatójának a megbüntetéséért.

A volt rendőrkapitány jogi képviselőjén keresztül azt nyilatkozta a karcagi televíziónak, hogy 2019. július 17-én, majd azt követően szinte minden nap különböző médiafelületeken a

„személyét, hivatását súlyosan sértő, valótlan, becsület csorbítására alkalmas, nevezett munkakörének ellátásával összefüggő rágalmazó, becsületsértő, cikkek jelentek meg, valamint egy jogtalanul készített hangfelvétel került nyilvánosságra hozatalra.”

A közlemény leszögezte, hogy a megjelent híradásokban nem bizonyított, nyilvánvaló feltételezések szerepelnek, és hangsúlyozta, hogy azok súlyosan sértik Teleki Zoltán jó hírnevét, személyiségi jogait és az ő megítélését.

„Teleki Zoltán r. alezredes, Karcagi Rendőrkapitány az őt ért alaptalan, rágalmazó, becsületsértő és valótlan médiahadjárat nyomására, 2019. augusztus 15-ei hatállyal lemondott a Karcagi Rendőrkapitányság vezetői beosztásáról. Lemondása nem a rágalmazó kijelentések elismerését jelenti, hanem a magánéletének megóvása, családjának megkímélése és a Rendőrségbe vetett bizalom magtartása érdekében történt.”

Teleki Zoltán sajtó-helyreigazítás pert kezdeményezett, és több büntető feljelentést is tett.

Felavatták a rendőrkapitányság új épületét Karcagon
Fotó: Czeglédi Zsolt

A hangfelvételen a volt rendőrkapitány azt kérte beosztottaitól, hogy az orvosokat ne büntessék meg a rendőrök, mert akkor nem jutnak be soron kívül a vizsgálatokra.

A tilosban parkoló Nagyné László Erzsébet kórházigazgató a karcagi 3. számú választókerület fideszes önkormányzati képviselője is. Az Index megkereste őt azzal, hogy reagáljon a történtekre, de nem kívánt nyilatkozni.

A lap megkérdezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr Főkapitányságot is, hogy a kórházigazgató kapcsán felmerült-e hivatali visszaélés gyanúja az elmúlt hetekben nyilvánosságra került információk alapján. A főkapitányság azt felelte erre, hogy ahol a törvény lehetőséget ad rá, a rendőr mérlegelési jogkörénél fogva differenciáltan intézkedhet.

A Fidesz helyi szervezetét arra a portál arra kérte, hogy foglaljanak állást az általuk támogatott önkormányzati képviselő ügyében. Válaszuk szerint a képviselő az őszi önkormányzati választáson is számíthat a Fidesz támogatására.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.